dimecres, 13 d’octubre del 2010

micologia, bolet de pi

He volgut posar aquesta espècie per què la trobo molt bonica a la vista, encara que no és comestible.

HYPHOLOMA FASCICULARE
Es una espècie molt comú a tota España; pot créixer sobre la fusta “tocona” de qualsevol arbre; a vegades, apareixen centenars d’exemplars cobrint la fusta de forma quasi total. Es presenta durant tot l’any.
DIMENSIONES

En general no és molt gran. Un sol individuo, que sempre creix unit a altres exemplars, pot tenir un barret de 2-3 cm de diàmetre, com màxim. El peu és sempre, en proporció, molt més llarg.

Característiques, no comestibles

Més que dir que és verinós, és més exacte referir-se a aquesta espècie com no comestible pel seu sabor amarg de la carn que es manté després de la cocció. Es diu que probablement és tòxica.

Noms vulgars: En castellano, Hifoloma de làmines verdes. En catalán, Bolet de pi i Bolet d'alsina. Eusk.:Suge-ziza mingots

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Imma, ben interessant! Ja mágradaria a mi entendre de bolets la mitat q a tu...sols per poder identificar alguns q a vegades eixen per dins de l´hortet i em fa por hasta d'arrimarme a llevarlos...
Un petó!

Imma Cauhé ha dit...

Jo intento apendren, però és molt difícil. El que si et puc dir que els bolets converteixen la matéria orgànica en inorgànica, i que són sempre beneficiosos pels vegetals, a no ser que siguin bolets paràsits, llavors acabaríen per destruir la planta.