diumenge, 9 de setembre del 2012

Escarabat de la patata


Quant sentia parlar de l’escarabat de la patata, imaginava que era negre com els escarabats comuns, des de que planto patates i he de treure’ls manualment  (per que les patates siguin ecològiques) els he conegut millor.
Us els presento:
Són uns animalons vermells, no tenen la closca tan dura com els escarabats comuns. La veritat és que són molt vistosos, gràcies a això es poden veure i treure fàcilment. S’han de treure quant són com els de la fotografia, és quant es mengen la fulla de la planta i abans de fer ous, si es deixen s’estendran per tot el planter no deixant planta viva. Cada dia o dos s’ha d’anar revisant les fileres de les patates i expulsar les fulles on estan aquests animalons fins fer-los caure dins una galleda o pot, per recollir-los i matar-los abans de que s’ho mengin tot.
Podeu agafar-los amb les mans, però a mi em fa angunia. Els agafo dins un pot i l’omplo d’aigua, allà s’ofeguen i així deixo net el camp d’aquests individuus.





1 comentari:

Anònim ha dit...

Brrrr, quina mania els tinc...Vaig tindre una volta i son més que voraços! Amb cobstancia et faràs amb ells, ja ho veuràs!
Gracietes pel comentari al meu blog...però és que costa moltíssim, de vegades deixar un comentari als q gasteu blogguer...ja sols falta q demanen el DNI, jaja.
per cert, enhorabona per la collita!
Beset i sort!!